Quantcast
A Kia újabb rekordot döntött - Elektromos Autózás
Skip to main content

A Kia globális jármű eladásai májusban 2,1%-kal csökkentek az előző év azonos időszakához képest, 264.00 darabra, viszont a cég teljesen elektromos autóinak eladásai új rekordot döntöttek.

A Kia az előző hónap során 19.000 darabot értékesített a kiskereskedelmi teljesen elektromos autókból, ami csaknem 93%-kal több, mint egy évvel ezelőtt. Az elektromos járművek részesedése a márka teljes mennyiségéből elérte a 7,5%-ot.

A kiskereskedelmi eladások között megtalálható az EV5, EV6, EV9 és a Niro EV szériák, valamint a csak Koreában gyártott Ray EV és Bingo EV. A Kia arra számít, hogy a vadonatúj EV3-as modellel piacra dobása még ennél is jobban felpörgetni az elektromos autók értékesítésének lendületét.

Kia EV6

A Kia E-GMP-alapú modelljeiből  közel 12.500 darabot értékesített, ami 29%-os növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Ez magában foglalja az EV3, EV6 és EV9 gyártást Dél-Koreában és az EV5-öt Kínában.

A cég legkelendőbb elektromos autója a Kia EV6, 6000 nagykereskedelmi egységgel végzett a hónapban, ami  viszont 37%-os csökkenést jelent éves szinten. A szakértők szerint az EV6 eredményei javulni fognak, amint a frissített verzió megjelenik a piacon.

Eközben az EV5 új havi nagykereskedelmi rekordot döntött.

Idén eddig a Kia kiskereskedelmi elektromosjármű-eladásai meghaladták a 80 ezret, így a növekedési ütem a becslések 75%-os éves viszonylatban. 

A Kia még az Egyesült Államokban is jól teljesített, ahol a teljesen elektromos autók eladásai májusban megduplázódtak, és új rekordot értek el.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.