Skip to main content

A Lucid rendelkezik jelenleg az egyik legnagyobb hatótávval rendelkező elektromos járművel, viszont ár-érték kategóriában a márka továbbra sem tudott olyan járművet alkotni, mely megelőzné a Tesla-t a piacon. Most viszont a Lucid bejelentette, hogy dolgozik egy új autón, mely sokkal megfizethetőbb lesz.

A Lucid eddig csak az Air széria drágább változatait értékesítette, melyek piaci ára meghaladja a 100.000 dollárt, azaz nagyjából 40 millió forintot. A múlt héten viszont elrajtolt a 89.000 dolláros Pure modell mely a márka egyik legolcsóbb járműve lett a piacon. Az arizonai székhelyű autógyártó azonban láthatóan azt tervezi, hogy bemutat egy új szériát, valószínűleg egy másik szedánt, amely körülbelül 50.000 dollárba kerül majd, és valamikor ebben az évtizedben debütál.

A cég továbbra is büszke arra, hogy sikerült lecsökkentenie az Air költségeit 100.000 dollár alá, miközben igen keveset változtatott az autón. Az Air hatótávja továbbra is 600 km.

Lucid Air széria

Lucid Air széria

Az új jármű várhatóan ez alatt teljesít majd, viszont így is el fogja érni a legalább 400-500 kilométeres hatótávot. Emellett a legújabb töltési rendszerrel és önvezető technológiával is fel lesz szerelve.

Mielőtt azonban a Lucid bejelenthetne egy harmadik modellt, fel kell gyorsítania az Air és a Gravity gyártását, hogy meg tudja tartani eddigi értékesítési ütemét. Utóbbira valamikor a jövő év elején kerülhet sor, az első szállítások várhatóan pedig 2024-ben kezdődnek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.lucidmotors.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.