Skip to main content

Ahogy haladunk előre az évek során, úgy jelennek meg a jobbnál jobb elektromos járművek a piacon. A Tesla elsőként alkotott olyan e-autót, mely piacvezető lett Amerika területén, most viszont úgy tűnik, hogy csökken a cég dominanciája.

Az idei év szeptemberében tovább nőtt az új, teljesen elektromos autók regisztrációja az Egyesült Államokban. Az adatok szerint 2023 első kilenc hónapjában az akkumulátoros elektromos autók összes regisztrációja 852.000 volt, ami körülbelül 61 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és körülbelül 7,4 százaléka a teljes piacnak. 

A kilenc hónapos időszak alatt a Tesla 489.000 új regisztrációt jegyzett, ami 41 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt. A többi márka elektromos járművei  363.000-et tettek ki, ami körülbelül 98 százalékkal több mint egy évvel korábban.

A Tesla részesedése a teljesen elektromos szegmensben az USA területén 57,4 százalékra csökkent az egy évvel ezelőtti több, mint 65 százalékról. Ez már észrevehető változás.

A  Tesla után a Chevrolet és a Ford volt a legjobb a piacon, 50.000, illetve 46.000 új regisztrációval. A Hyundai sem marad le sokkal, több mint 40.000 darabbal.

Ami a legkelendőbb modelleket illeti, az év első kilenc hónapjában a Tesla Model Y regisztrációi 88 százalékkal nőttek éves szinten, és elérték a 293.000-at. Ahogy Európában, itt is ez a legkeresettebb e-autó a piacon.

A Tesla rohamosan dolgozik egy új e-autó márkán, mely az eddigi legolcsóbb lehet a cég kínálatában. Nem valószínű, hogy a cég a közel jövőben lekerül a dobogó első helyéről, viszont jó látni, hogy rengeteg új alternatíva érkezik a piacra. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.