Skip to main content

A Tesla sokáig sakkban tartotta az egész plug-in piacot kiemelkedő árcsökkentéseivel, viszont várható volt, hogy a cég nem fogja tudni sokáig alacsonyan tartani az árakat. A 2024-es évben a Tesla már többször is megemelte a Model-ek árát, és most ismét erre készül, méghozzá a Model Y szériánál. 

A hírek szerint áprilisban 1000 dollárral drágul a Tesla Model Y összes verziója az Egyesült Államokban. 

A Tesla viszont továbbra is fent szeretné tartani a kedvezményeket, így minden Model Y-rendelés  esetén, amelyet március 31-ig kézbesítenek, 5000 ingyenes Supercharging mérföldet biztosítanak. 

A Tesla növelni kívánja az értékesítési eredményeket 2024 első negyedévében, miután az előző negyedévben alulmaradt a BYD ellen. A múltban a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk azt is elmondta, hogy az árak még sokszor fognak változni az idei év során, mivel fent szeretnék tartani a stabil gyártási volument.

Model Y

Hozzá kell tenni, hogy a Model Y az áremelés után is alig 2%-kal lesz drágább az USA-ban. Az alap verzió 45.000 dollár, a Long Range verzió 50.000 dollár, míg a Performance verzió 54.000 dollár lesz áprilistól.

Európában viszont ennél nagyobb emelkedésre számítanak a szakértők, megközelítőleg 2000 euróval is emelkedhet a Model Y ára áprilisban. 

Kíváncsian várjuk, hogyan is fog hatni a Tesla teljesítményére az árak emelése, illetve képes lesz-e visszavenni vezető szerepét a következő negyedévben a BYD-től. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.