Skip to main content

A Ferrari a jövőben követni szeretné a többi márkát a piacon, így mindenképp az elektromos járművek felé fogja terelni portfólióját.  Az első elektromos meghajtású Ferrari megjelenésére viszont még várni kell, legalább egy teljes évet. 

A Ferrari vezérigazgatója, Benedetto Vigna elmondta, hogy mérnökei már dolgoznak a legújabb tisztán elektromos modellen. Ami viszont érdekes, hogy a márka szeretné megőrizni járműveinek hangzását, még akkor is, ha az autó csak elektromos meghajtással rendelkezik. 

Vigna hozzátette, hogy a Ferrari továbbra is elkötelezett a teljesítmény, a dizájn és a vezetési élmény iránt jövőbeli elektromos autóinál, viszont kijelentette, hogy „az elektromos autók nem hallgatnak”.

Jó hír, hogy az olasz autógyártó az elektromos járművek technológiáját olyan dolognak tekinti, amely ajtót nyit az innováció előtt, mintsem egy kötelező feladatnak. 

A Ferrari viszont továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy ebben az évtizedben és azon túl is folytassa a belső égésű motorok fejlesztését. Tovább segíti ezt, hogy a cégnek az EU kivételt adott , feltéve, hogy szén-dioxid-semleges e-üzemanyagokkal hajtják meg az új járműveket.

A Ferrari arra számít, hogy 2026-ra eladásainak mintegy 60%-át elektromos és hibrid autók adják majd, 2030-ra pedig szén-dioxid-semlegessé válik. Jelenlegi kínálatában már vannak plug-in hibrid autók, és nemsokára épül egy dedikált gyár, ahol a Ferrari elektromos motorokat, akkumulátorokat és invertereket fog gyártani.

Több autógyártó is képes volt már nagy teljesítményű e-autót alkotni, min például a Rimac Nevera vagy a Porsche Taycan. Ezért nincs okunk azt feltételezni, hogy a Ferrari ne tudna ilyen eredményt elérni a jövőben. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.