Skip to main content

Az új járművek vásárlása során már sokan úgy tekintenek az elektromos járművekre, mint a benzines társaik helytálló alternatívájára. Ennek ellenére rengetegen vannak még akik úgy érzik, hogy még nem állnak készen a váltásra. Ennek érdekében mutatunk 5 indokot, hogy miért is érdemes elektromos autóra váltani 2024-ben!

I. Kiemelkedő választék

Volt idő, amikor a piacon nagyon kevés elektromos jármű közül lehetett csak választani, és a rendelkezésre állókat senki sem nevezte lenyűgözőnek. Ma már sokkal jobb a helyzet, szinte minden nagyobb autógyártó kínál több lehetőséget, ráadásul minden formában, legyen az sportos vagy családi autó. A legtöbb nagyobb márkánál már  az elektromos kisteherautók is megjelentek. 

II. Jobb hatótáv és gyorsabb töltési idő

A hatótávolság sok elektromos jármű vásárlót foglalkoztatott, de az aggodalmak nagymértékben alábbhagytak, mivel az új modellek hatótávolság-becslései vetekednek a benzines társaikkal. Bár a leghosszabb hatótávolságú elektromos autók ára tagadhatatlanul továbbra is a jóval a legtöbb vásárló árkategóriáján kívül esik; például a Lucid Air.

A Tesla Model 3 és Model Y viszont jó példa erre, mivel ár-érték kategóriában nemhogy vetekszenek hagyományos társaikkal, de a Model Y az év legkeresettebb autója volt a piacon. A hatótáv mellett viszont érdemes megjegyezni, hogy a gyorsabban tölthető elektromos járművek 2024-ben egyre gyakoribbak lesznek, így ez egy nagyszerű év lesz a piacon.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

III. Nem kell aggódnia a gázárak miatt

A gázárak nincsenek azon a szemet gyönyörködtető szinten, mint egy-két éve, és még mindig ingadoznak. Az elektromos járműveket viszont továbbra is olcsóbb tölteni, még akkor is, ha olcsóbb gázárakkal számolunk.

Amerikában megközelítőleg évi 1000 dollár körüli összeget takarítanak meg az e-autó tulajdonosok csak a tankolással. Persze ha csak ezt nézzük, akkor ez csak hosszú évek alatt téríti meg az autó valódi árát, de vannak további költségcsökkentő tulajdonságok amikre érdemes odafigyelni. 

IV. Kevesebb rutin karbantartás

Az elektromos járművekben nem kell cserélni az olajat, a levegőszűrőket, a sebességváltó-folyadékokat és egyéb alkatrészeket. A vezetési módtól függően kevesebb fékbetét és forgórész cseréje is előfordulhat, mivel a regeneratív fékezés lelassíthatja a járművet a hagyományos fékek használata nélkül.

Ennek ellenére van aki úgy látja, hogy az elektromos járművek abroncsai gyorsabban kopnak a megnövekedett nyomaték miatt, és ha nem használ regeneratív fékezést, akkor előfordulhat, hogy gyakrabban kell féket cserélni, hogy megbirkózzon a megnövekedett tömeggel.

V. Az e-autók egyre olcsóbbak

Az elektromos járművek továbbra is drágábbak, mint a hasonló hagyományos modellek, de ez 2024-ben radikálisan megváltozhat. Sokan arra számítanak, hogy az autógyártók kedvezményeket és ösztönzőket kínálnak majd, különösen azoknál a modelleknél, amelyek nem jogosultak állami adójóváírásra.

Más cégek is követhetik a Tesla modelljét, és addig csökkentik az árakat, amíg szinte lehetetlen vitatkozni egy adott jármű értékajánlatával. Ha a fogyasztói kereslet továbbra is felfelé ívelő pályán marad, akkor láthatunk majd néhány lenyűgöző ajánlatot a népszerű modelleknél 2024-ben.

Összességében ma már elektromos jármű mellett dönteni korántsem olyan rizikós, mint régen. Persze egy jármű vásárlásánál – legyen az elektromos, PHEV vagy hagyományos – mindig számolni kell az esetleges hibákkal, de gyakran ez olyan, mint feldobni egy érmét. 

Egy biztos, hogy ma már nincs okunk félni az elektromos járművektől, hiszen az e-mobilitás lassan már mainstream dolog lesz az életünkben, mint ahogy például az érintőképernyős telefonok. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.