Skip to main content

A Tesla nagyjából minden Cybertruckot visszahívott az Országos Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatalhoz benyújtott bejelentés szerint. A visszahívás egy szoftverhibára vonatkozik, amely zavarhatja a Cybertruck kamerájának működését.

A szövetségi szabályozás előírja, hogy a tolatókamerának a hátramenetbe kapcsolás után két másodpercen belül meg kell jelennie. A Cybertruckban viszont ha a sofőr újraindítja az infotainment rendszert, mielőtt az teljesen leállna, a kamera képe csak jelentős késéssel jelenik meg.

A probléma azokat a Cybertruckokat érinti, amelyeket 2023. november 13. és 2024. szeptember 14. között gyártottak, tehát szinte az összes járművet ami forgalomba került. Ez a hírek szerint 27.000 darab autót jelent.

Mint sok Tesla visszahívásnál, a probléma megoldása itt is egy vezeték nélküli frissítés lesz.  A Tesla szerint az új szoftvernek meg kell akadályoznia a probléma újbóli megjelenését. 

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés, cybertruck

Tesla Cybertruck

Annak ellenére, hogy a Teslának rengeteg kihívással kellett szembenéznie, mint például a gyári fennakadások, a márka kiszállításai stabilak maradtak.

Csak 2024 első negyedévében a Tesla több, mint 433.000 járművet gyártott, és körülbelül 387.000 járművet szállított le, főként a népszerű Model 3 és Model Y termékcsaládból. 

A Tesla megtartotta vezető részesedését az Egyesült Államokban az elektromos járművek piacán, 2024 második negyedévében nagyjából 50%-kal. Noha ez enyhe visszaesést jelez a korábbi évekhez képest, a Tesla továbbra is uralja az iparágat.

Viszont meg kell jegyezni, hogy a cégnek már szembe kell néznie az olyan márkák növekvő versenyével, mint a Hyundai, a GM és a Ford.

Globálisan a Tesla több mint 1,4 millió járművet adott el 2024 első 10 hónapjában, és 1,35 milliót gyártott le ugyanebben az időszakban.

A Cybertruck a késések ellenére valóban egy igen népszerű elektromos pick-up lett, viszont nem ez az első alakalom, hogy frissítésre szorult. Kíváncsian várjuk, hogy az év végére valóban ez lesz-e a legnépszerűbb elektromos pick-up Amerikában. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.CarEdge.com
www. Tesla.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.