Skip to main content

A hagyományos járművek közt a Dacia főként elérhető szériáiról híresült el, melyek igen jól teljesítenek az európai piacon. A Dacia viszont már követi a többi márka példáját, és legújabb autója már tisztán elektromos hajtással fog érkezni, viszont megtartja a márka árkategóriáját.

A Dacia vezérigazgatója, Denis Le Vot elárulta, hogy a Sandero ferdehátú elektromos változata 2027-ben vagy 2028-ban érkezik az európai piacra. A CEO úgy jellemezte a kocsit, hogy ár-érték arányban teljes mértékben meg fog felelni a Dacia márkának.

Bár annyit elárultak már a járműről, hogy rövidebb hatótávolsággal fog rendelkezni, mint a rivális járművek, és tovább fog tartani a töltés. Ezt viszont kompenzálni fogja a hihetetlenül olcsó ár. 

Dacia Sandero

A Dacia vezérigazgatója szerint a magas EV árak akadályozzák az átlagfogyasztókat abban, hogy elektromos hajtásra váltsanak.

A Dacia jelenleg csak egyetlen EV-vel rendelkezik, mely a Spring néven fut. A járműnek alig 230 kilométeres hatótávja van, viszont ára alig éri el a 11.000 dollárt. Az új Sandero EV ennél nagyobb hatótávval érkezik a csoport jelentései alapján.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.peakpx.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.