Skip to main content

Ismételten egy olyan autó került bejelentésre, melyre a Tesla Rivális jelző került. A Neta a 2020-as Beijing Motor Show keretein belül mutatta be harmadik elektromos járművét, az Eureka 03-at, mely sokak véleménye szerint az egyik legkifinomultabb dizájnnal rendelkezik az elektromos autózás világában. De vajon a teljesítménye is olyan, ami egy Tesla legyőzéséhez kell?

A Neta Eureka 03 a vállalat első nagy teljesítményű elektromos járműve az N01 és az U után. Bár még csak teszt fázisban van az autó, a vállalat elképesztő 800 km-es hatótávot ígér a piacra kerülésekor. Persze hozzá kell tenni, hogy több verzióban érkezik a jármű, így valószínűnek tartjuk, hogy ez lesz a long range Eureka.

Neta Eureka 03

Neta Eureka 03

Gyorsulása 0-100 km/órára alig 4 másodperc alatt történik. A Tesla Model 3 alap verziója ugyanezt 5 másodperc alatt teszi meg, míg a performance változat 3 másodperc alatt. Méret szempontjából a jármű a Polestar 2-höz hasonlít, illetve a belső felszereltsége is inkább a Volvo leányvállalatának járművéhez igazodik, mely szintén Tesla riválisként kerül majd ki a piacra.

A Neta Eureka 03 a tervek szerint 2022 elején kerül a piacra, így viszont a vállalatnak tényleg tartani kell az említett 800 km-es hatótávot, ha felül akar kerekedni a Tesla-n. Tekintve, hogy Elon Musk cége a napokban már bejelentett egy nagyobb teljesítményű S modellt, nem kizárt, hogy még jövőre meglépik az 1000 km-es hatótávot az egyik járművükkel. Kíváncsian várjuk, hogy vajon az Eureka tartani tudja-e a beígért 800 km-t.

Képek és információk forrása:
www.motor1.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.