Skip to main content

A Lexus már 2021 decemberében bejelentette, hogy luxus elektromos járműveket fog a piacra dobni a közeljövőben. A napokban a márka újabb képeket tett hivatalossá a projektről, melyekre csak annyit mondhatunk, hogy szerelem első látásra. 

A Lexus ismertetőjele a kiemelkedő megjelenés. Jövőbeli elektromos járművei is ezt a tendenciát követik, viszont már futurisztikus külsővel. A márka jelenleg a Toyota-val közösen fejleszti elektromos járműveit, egységes platformot használva. Bár utóbbi márka jelentős összegeket költ a hidrogénhajtás fejlesztésére, mégis ma már az e-mobilitásban látja a jövőt főként.

A december 14-én a két márka 15 Toyota és Lexus elektromos modellt mutatott be. Az évtized végére a Lexus csak elektromos autók értékesítését tervezi Kínában, Európában és Észak-Amerikában, mielőtt 2035-ig teljesen leállítaná a hagyományos autók értékesítését.

Lexus új EV koncepció

Lexus új EV koncepció

A gyártó csaknem 2 másodperces gyorsulást ígér 0-100 km/órára és mellé 700 km-es hatótávot. A Lexus úgy nyilatkozott, hogy egyedi vezetési élményt fog nyújtani, maximális minőség mellett.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.