Quantcast
A magyar Tesla Varázsló - Elektromos Autózás - E-mobility
Skip to main content

A múlt hét folyamán az elektromos-autozas.hu szerkesztősége a magyar Tesla Varázslónál, vagyis Zambelly Györgynél járt. Saját bőrünkön tapasztaltuk, hogy zsúfolt a naptár ennél a szerviznél, tehát a Tesla-sok jó időben kössék fel a gatyájukat, ha be akarnak jutni a műhelybe.

Korábban Nissan Leafekkel is aktívan foglalkozott a varázsló, manapság viszont leginkább a Tesla-k karbantartása kap nagyobb hangsúlyt. Az Elon Musk által vezetett cég autói kicsit másabbak, kicsit eltérnek a többi márkától, emiatt nem is könnyű olyan embert találni, aki szakértelemmel foglalkozik velük. Legalább is korábban ez volt a helyzet.

Most már több, mint 100 Tesla tulajdonos bízza a teslavarazslo.hu munkatársaira elektromos autóját, és mivel ez a szám folyamatosan bővül, így nyilván híre megy a precíz és megbízható munkának. Ezek után nem véletlen, ha Zambelly Úr szerint (bár ez szerinte is sok mindentől függ) az egyik legjobb, legpraktikusabb autók a Tesla modellek. Mind fogyasztás, mind kényelem szempontjából. A legkényesebb téma a villanymotoros járműveknél a hatótáv, és Elon Musk autói bizony tényleg tudnak annyit menni, mint az amennyi az előírt.

Ezzel kapcsolatosan egy érdekes számítást is megtudhattunk, amiről korábban nem lehetett olvasni. Olyan fogyasztással kell autózni, amilyen közbenső töltési sebességünk van. Ha ez Tesla Supercharger, akkor mehetünk akár a végsebességünkön is. Ennek az elméletnek az a lényege, hogy egységnyi időn belül az a típusú autózás visz a legmesszebb, mely során olyan fogyasztással megyünk, mint amilyen a töltési sebességünk.   

Aki tehát ellátogat a Tesla Varázslóhoz, egyrészt jó kezekben lesz, másrészt pedig 1-2 hasznos tanácsot is kaphat útravalónak. 🙂 És végül, de nem utolsó sorban: ha szerelés során csereautóra van szükség, akkor egy Opel Ampera kerül átadásra ideiglenesen, ami ugyebár az egyik legközkedveltebb autó az elektromos járművek körében.

Borítókép forrása: www.tesla.com/service

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.