Skip to main content

A Mitsubishi Motors a többi márkához hasonlóan már csak elektromos járművek fejlesztésében gondolkodik. A cég ígéretet tett arra, hogy 2030-ig több, mint 10 milliárd dollárt fektet be az elektromos járművekbe, az akkumulátorgyártásba és ezzel együtt 4 új EV-t is piacra dob.

A japán autógyártó azt tervezi, hogy kibővíti kínálatát olyan piacokon, mint Észak-Amerika és Európa, a Nissan és a Renault segítségével.

A Mitsubishi Motors vezérigazgatója, Takao Kato bemutatta a vállalat új középtávú tervét, melynek leglényegesebb része, hogy a cég 13 milliárd dollár körüli összeget fektet be a kutatás-fejlesztésbe és a villamosítási létesítményekbe 2030-ig.

A teljes tervezett beruházásból a Mitsubishi csaknem 1,5 milliárd dollárt fordít arra, hogy 15 gigawattóra éves akkumulátorellátást biztosítson elektromos járművei számára, melyek a tervek szerint 2030-ra a globális értékesítési kínálat felét fogják kitenni. A vállalat arra számít, hogy 2035-ben a teljes termékkínálatot villamosítják.

Mitshubishi Outlander

Mitshubishi Outlander

A Mitsubishi globális terjeszkedési terve a vállalat hagyományos délkelet-ázsiai és óceániai piacaira, köztük Ausztráliára összpontosít. A vállalat előrejelzése szerint az EV-k teljes mennyisége 42 százalékkal fog növekedni 2030-ig ezekben a régiókban.

A Mitsubishi jelenleg egyetlen elektromos modellt kínál az Egyesült Államokban, a tavaly bemutatott 2023-as Outlander PHEV-t, viszont a jövőben rengeteg új, kiemelkedő EV modellt szeretne piacra dobni, melyek versenytársai lehetnek a mostani elektromos járműveknek.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.