Már lassan elfogynak tényleg a szavak arra a fejlődésre és tervekre, amelyek körülveszik az elektromos autózást. Most a legfrissebb terv, amiről hallani, akkora előrelépés lehet, mint az őskorban a kerék. Jöjjenek az izgalmas részletek, és elemezzük egy kicsit ezt a lehetőséget!

Mit szeretne a Nissan?

A Nissan egyértelműen az elektromos autók piacából szeretne minél nagyobb szeletet leszakítani. Most egy olyan tervvel állt elő, amely az abszolút élmezőnybe repítheti, ha meg tudja valósítani. Éppen ezért a német EO.N-nal és a francia EDF-fel karöltve arra próbálja meg rávenni az európai autógyártókat, hogy szálljanak bele egy olyan rendszer kiépítésébe, amelynek segítségével az elektromos autók által tárolt áram visszatáplálható legyen a hálózatba. Ezzel rögtön a töltési „problémák” megoldódnának, és még népszerűbbé válnának ezek az autók. Mondani se kell, hogy egy ekkora lépés milyen előnyt jelenthet a többiekkel szemben.

Mit lehet erről tudni?

Egyelőre annyi biztos, hogy még nem kezdtek bele a megvalósításba, vagyis egyelőre terv szinten beszélhetünk róla. A V2G névre hallgató, vehicle to grid technikát azonban az elektromos autók növekvő népszerűsége szinte ki fogja kényszeríteni.

Az tudjuk, hogy folyamatosan fejlődik egész Európa szerte a töltőállomások rendszere. Ilyen például Magyarországon Szeged, vagy Ausztriában Bécs. Önmagában azonban hiába lesz 2 év múlva Bécsben 400 méterenként egy elektromos töltő, ez az energiatárolás lehet az igazán nagy dobás.

Ez lenne a környezettudatos közlekedés kimaxolása. Hiszen elektromos áramot előállítani az alternatív forrásokból is tudunk, és ha ennek minél nagyobb részét tudjuk hasznosítani, annál talán már nincs is tovább.

Természetesen számos feladattal kell szembenézni még. Hiszen a töltőállomások tekintetében is több szabványt használnak a világ minden területén, így ebben is szükség lesz egy egységes rendszer bevezetésére is. Energiatároláson a Tesla, napelemes autókonstrukción pedig a Hyundai és a Kia dolgoztak korábban, de ez még talán ezeknél is fantasztikusabb.

Napelemes Tesla ház

Energiatároló ház a Tesla-tól

Mi a magunk részéről eljátszottunk ezzel a gondolattal, és csak megerősített bennünk az elektromos autók iránti rajongásunkat. Te is így vagy vele, hogy valahogy minden napra jut egy olyan hír, ami belelkesít Téged?

Képek forrása:

www.tesla.com

wallpapercave.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.