A lítium-ion-akkumulátor technológia hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években. Ma már kulcsfontosságú szerepet játszik az e-mobilitás világában, így minden gyártó igyekszik megfelelő akkumulátor gyártó céget találni saját márkáihoz. A Panasonic, mely a világ egyik piacvezető akkumulátor és elektronikai eszközöket gyártó vállalata, bejelentette, hogy Európában húzza fel legújabb akkumulátor gyárát.

Bár a jövőkép egyre zöldebb az elektromos autózás révén, mégis hatalmas problémát jelent az akkumulátorok gyártása, környezetvédelmi szempontból. A legtöbb ország és ezzel a márkák nagy része még mindig hagyományos módon, azaz környezetszennyező anyagokat használó gyárakban gyártja az elengedhetetlen alkatrészt. A Tesla igen jó ellenpélda erre, tekintve, hogy saját építésű Gigafactory gyáraik színtisztán zöld energiát használnak az akkumulátorainak készítésére.

Panasonic Lítiumion-akkumulátor

Panasonic lítium-ion-akkumulátor

A Panasonic, az Equinor és a Hydro közreműködésével fogja megalkotni első európai akkumulátorgyárát Dánia területén. A terv, hogy tiszta energia felhasználásával egy piacképes gyárat hozzanak létre, még a jövő év közepéig.

A Panasonic viszont előre közölte, hogy a sikerhez muszáj lesz találniuk a közeljövőben egy olyan autógyártót akinek szállítani tudják az akkumulátorokat. Jelenleg két gyártó, a Tesla és a Toyota került szóba. A Tesla viszont saját berlini gyárában tervezi legyártani a szükséges akkumulátorokat, így nagy valószínűséggel a Toyota-val fog partneri kapcsolatot kötni a vállalat.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.