Skip to main content

Az elektromos autózás világában az autók mellett elengedhetetlen az akkumulátor infrastruktúra fejlesztése. Ez nem csak az új gyárak építését foglalja magába, de az innovatív akkumulátor technológiákat is. A Panasonic mindkettőre odafigyel, ezért bejelentette, hogy új gyártósort hoz létre Amerikában.

A japán gyártó elismeri, hogy hatalmasra nőtt a kereslet az elektromos járművek akkumulátorai iránt, különösen Észak-Amerikában. Várhatóan a vállalat még ebben az évtizedben több új akkumulátorgyárat épít, ebből legalább kettőt Észak-Amerikában.

A Panasonic megjegyezte, hogy az akkumulátorcellák jelenlegi generációja már több, mint háromszor nagyobb energiasűrűséggel rendelkezik, mint a 30 évvel ezelőtti első generációé. A cél 2030-ra 1000 Wh/L (Wattóra / liter) elérése.

A Panasonic volt az első cég, amely 5 százalék alatti kobalttartalmat ért el termékeiben és törekszik arra, hogy a jövőben már „kobaltmentes” akkumulátorokat gyártson. Ez jelenleg az egyik legkörnyezetbarátabb megoldás az akkumulátorok terén.

A vállalat már mintegy kétmillió elektromos járműhöz szállított akkumulátorokat, anélkül, hogy egyetlen akkumulátorral kapcsolatos visszahívást is végrehajtottak volna. Ez biztató jel a cég, és az elektromos autózás világát tekintve, mivel a legtöbb márka a Panasonichez fordul a kritikus alkatrészért.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.