Skip to main content

A Volvo és a Geely közös erőfeszítése a jelek szerint meghozta az eredményét, tekintve, hogy megnőtt a kereslet mindkét márka elektromos járműveire. A Volvo által birtokolt Polestar széria eddig nem mutatott fel kiemelkedő sikereket, egészen a mostani negyedévig.

2022 harmadik negyedéve a Polestar eddigi legjobb időszaka a szakértők szerint. Az elektromos autókat gyártó márka több, mint kétszeres bevételt és 33 százalékkal alacsonyabb működési veszteséget ért el, mint egy évvel ezelőtt. Emellett több sofőrszolgálat is felfigyelt a márka járműveire, és hatalmas rendeléseket adnak le a Polestar szériákra.

A svéd autógyártó 196,4 millió dolláros működési veszteséget jelentett a harmadik negyedévben, ami az egy évvel ezelőtti 292,9 millió dollárhoz képest csökkenést jelent, miközben a bevétel 435,4 millió dollárra nőtt a tavalyi 212,9 millió dollárról. Az akkumulátorok gyártásához felhasznált nyersanyagárak emelkedése miatt viszont még kétes, hogy tartani tudják majd ezt a tendenciát a jövőben is.

Polestar 2

Polestar 2

A Polestar pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Johan Malmqvist szerint a cégnek magasabb költségekkel kell szembenéznie a negyedik negyedévben.

Ennek ellenére a Polestar vezérigazgatója, Thomas Ingenlath szerint a márka továbbra is tartja magát ahhoz, hogy idén 50.000 járművet szállítson le, és arra számít, hogy a negyedik negyedév a vállalat eddigi legerősebb negyedéve lesz. Ezt elmondása alapján a Polestar 2 sikerére építik, a későbbi sikereket pedig a jövőben érkező sport szériákra.

A Polestar 9215 járművet szállított le a harmadik negyedévben, 2022 első kilenc hónapjában ezzel a szállítások mintegy 30.400 autóra nőttek, így az 50.000-es cél igen reálisnak tűnik a szakértők szerint. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.polestar.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.