Skip to main content

A Tesla volt az első olyan e-autó cég aki saját márkás töltőhálózatot épített ki járművei számára. Pár éve a márka viszont úgy döntött, hogy megosztja őket a többi e-autó gyártóval is, ezzel növelve a Tesla népszerűségét a piacon. Most a Rivian is erre a lépésre készül a hírek szerint saját töltőinfrastruktúrájával. 

Az elektromos teherautó és SUV startup bejelentette, hogy kiterjeszti a hozzáférést exkluzív töltőhálózatához. Az autógyártó a negyedik negyedéves eredmény bejelentése után döntött így, mely továbbra sem volt olyan kiemelkedő, mint azt ahogy a cég várta. 

A hálózat 400 gyorstöltőt tartalmaz 67 helyen, viszont a Rivian célja további száz helyszín kiépítése több ezer további standdal.

Ez nem fogja annyira felborítani az amerikai töltési infrastruktúrát, mint a Tesla hasonló bejelentései az elmúlt évben. Elon Musk üzemelteti a legnagyobb és legkényelmesebb töltőhálózatot az Egyesült Államokban, de ez korábban csak a Tesla tulajdonosok számára volt elérhető. Ráadásul hamarosan a legtöbb nem Tesla tulajdonos a 12.000 Supercharger töltő bármelyikével feltöltheti elektromos járművét.

elektromos autózás, PNGN, sales alapú webfejlesztés, rivian

Rivian R1T

A jobb nyilvános töltési infrastruktúra kulcsfontosságú lesz az elektromos járművek vásárlóinak következő hullámának támogatásához. Ez olyan embereket érint főleg, akik az utcán parkolnak, vagy más ok miatt nem tudják megoldani az otthoni töltést.

A Rivian lépése természetesen jó az elektromos jármű tulajdonosoknak, de még jobb a cég saját töltési ambíciója szempontjából. Az Egyesült Államok kormánya 7,5 milliárd dollárt különített el az elektromos járművek töltési projektjeinek finanszírozására országszerte. Ezek a programok nem finanszíroznak olyan állomásokat, amelyek kizárólag egyetlen márka járműveihez tartoznak.

A Rivian azt is állítja, hogy a hozzáférés bővítése segít ellensúlyozni a cég költségeit, amire most hatalmas szükség van.

Kíváncsian várjuk, hogy a Rivian intézkedése hogyan is fog hatni a cég jövőbeli eredményeire. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.