Skip to main content

Az LG Electronics hivatalosan is megnyitotta első EV-gyorstöltő gyárát az Egyesült Államokban, mellyel a tervek szerint a bővülő piac jelentős részét meg fogja szerezni a közel jövőben

Az új, 5500 négyzetméteres létesítményben tömegesen gyártanak majd töltőket az észak-amerikai piac számára, várhatóan több, mint 10.000 darabos éves kapacitással. Az LG még az idei év során piacra dobja legújabb 175 kW-os töltőit, majd az év végére egy 350 kW-os modellel is bővül a cég kínálata. 

Csak néhány vállalat képes hasonlóan nagy vagy nagyobb léptékű egyenáramú gyorstöltő-gyártásra, például a Tritium vagy az ABB Dél-Karolinában.

A teljesen elektromos autók eladása az Egyesült Államokban a közelmúltban először haladta meg az évi egymilliót, és 2030-ra várhatóan többszörösére nő. Ehhez rengeteg új otthoni, munkahelyi és nyilvános töltőpontokra van szükség, és az LG szeretné kielégíteni a teljes piacot.

A tervek szerint a prioritás most a meglévő hálózatok bővítése, hogy azok több millió további elektromos járművet fogadhassanak. A Tesla Supercharging hálózata is meglehetősen bővül az év során, bár ebben az esetben a Tesla házon belül gyártja a saját töltőit.

A töltőhálózat mellett az LG az akkumulátorok gyártására is nagyobb hangsúlyt fektet, mivel a cég továbbra is rengeteg márkát lát el új típusú lítiumion-akkumulátorokkal. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.