Skip to main content

A hidrogénhajtású személyautók lehetősége a mai napig foglalkoztatja a márkákat, viszont a legtöbben egyetértenek abban, hogy az elektromos hajtás minden téren hatékonyabb. A Shell, aki az egyik legnagyobb cég aki bízik a technológia sikerében, bejelentette, hogy Kalifornia területén véglegesen bezárja hidrogéntöltő állomásait. 

A hírek szerint a Shell Hydrogen mind a hét kaliforniai szivattyútelepét véglegesen bezárja, még a közel jövőben. Ezzel a cég már nem üzemeltet kis teljesítményű hidrogénállomásokat az Egyesült Államokban, ami újabb csapást jelent a nehézségekkel küzdő hidrogénautók piacának. Ráadásul ez az egyetlen állam, ahol az üzemanyag széles körben elérhető.

Sajnos a Shell bezárása miatt a Toyota Mirai, a Hyundai Nexo és a Honda Clarity Fuel Cell tulajdonosai nehéz helyzetbe kerültek. A bezárást bejelentő levélben a Shell Hydrogen alelnöke, Andrew Beard azt mondta, hogy „a hidrogénellátás bonyodalmai és egyéb külső piaci tényezők miatt” leállítják a telephelyeket. 

A hidrogéncellás járművek jövője ezzel elég bizonytalan lett az Egyesült Államokban. A technológia nehezen tudott felkapaszkodni, mivel az állomások és üzemanyaguk továbbra is drága. 

Hidrogéncellás Hyundai Nexo

Bár a hidrogénes autógyártókat értékesítő márkák nagy mennyiségű ingyenes üzemanyag bérletet is beépítenek egy jármű vásárlásába, ez mégsem elég ahhoz, hogy a járművek valóban költséghatékonyak tudjanak lenni hosszú távon.

A  hidrogén előállításának legolcsóbb módja ráadásul rengeteg földgáz felhasználásával történik, melyről mindenki szeretne leállni a jövőben. 

Ha még egy olyan fosszilis óriás, mint a Shell sem tudja megindokolni, hogy miét is érdemes befektetni a könnyű hidrogén-infrastruktúra jövőjébe, akkor nem tudjuk, ki tudna pozitív érveket felhozni a járművek mellett.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.