Skip to main content

A Tesla a 2023-as évet a világ legnagyobb teljesen elektromos autógyártójaként zárta, ami 2024-ben a BYD felfutása miatt nem biztos, hogy ismét bekövetkezik. A vállalat a nehézségek ellenére is képes volt megtartani erős teljesítményét, és az éves gyártási kibocsátását, mely 2 millió darabra nőtt.

A Tesla fremonti gyára évente 550.000 Model 3/Model Y, illetve 100.000 Model S/Model X gyártására képes, viszont 2023-ban csaknem 10.000 egységgel lépték túl ezt a kapacitást. A modellek mellett az akkumulátorok gyártása is várhatóan növekedni fog, mintegy 10 százalékkal az idei év során. 

Az üzemet jelentős mértékben bővítik egy 3,6 milliárd dolláros beruházással, hogy a jövőben képes legyen a Tesla Semi elektromos teherautók  gyártására, melyből évente 50.000-et szeretne gyártani a cég.

A Tesla Semi továbbra is tesztelés alatt van, viszont rengeteg márka érdeklődött már a nagy teljesítményű elektromos teherautó iránt. 

A Tesla Giga sanghaji üzeme több, mint 950.000 Model 3/Model Y gyártására képes évente. Az üzem továbbra is a vállalat exportközpontja, és a teljes gyártási kapacitás mintegy felét teszi ki. A gyártási nehézségek ellenére a Tesla úgy látja, hogy idén a gyártósor enné is több járművet lesz képes legyártani az idei év során. 

Giga Texas

A németországi Giga Berlin 2022 márciusa óta gyártja a Tesla Model Y-t, és a gyártási ráta már elérte a heti 5000 egységet. A kapacitást évi 375.000-re becsülik a szakértők az idei évben. 

2023 márciusában a Tesla bejelentette, hogy hatodik gigagyárát a mexikói Monterrey  melletti Santa Catarina településen építik fel.

Az üzemet a következő generációs elektromos járművek gyártására fogják használni, melyek potenciálisan tömegpiaci, megfizethető elektromos autók lesznek.

Ez a döntés azután született, hogy a BYD olcsóbb elektromos járműveire rohamosan megnőtt a kereslet, és a Tesla természetesen nem akarja elveszíteni a piaci dominanciáját.

A Tesla 2023-ban 1.8 millió járművet értékesített, 2024-ben pedig biztosak vagyunk benne, hogy 2 millió fölött fog végezni a cég. A gyártósorok bővítése és egy új olcsóbb modell bevezetése kulcsfontosságú lesz, ha a Tesla ismét le akarja előzni a BYD-t.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com 

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.