Skip to main content

A koronavírus jelentősen megrázta az autóipart az elmúlt hónapokban. Kevés olyan autógyártó van akik minimális veszteségekkel zárták a második negyedévet. Kivételt képez ezalól a Tesla, illetve a friss hírek alapján az Audi, akik a nehézségek ellenére is tudták tartani az eladásokat.

Tesla

A Tesla szerdán nyilvánosságra hozta a második költségvetési negyedévben elért bevételét, melyet 6,04 milliárd dollárra regisztrált a vállalat. Ez azt jelenti, hogy a bevétel éves szinten 4,9%-kal esett vissza, de meghaladta a piaci várakozásokat. Eközben a részvényenkénti eredmény 0,5 dollár volt. A Tesla összesen 90.000 járművet szállított ki a negyedévben, mely alig 5%-kal múlta alul a tavalyi időszakot. A nettó bevétel 104 millió dollárra esett vissza, amely még így is javulást jelent a 2018. azonos időszakban regisztrált 408 millió dolláros nettó veszteséghez képest.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Audi

Az Audi e-tron hatalmas fejlesztéseken ment keresztül, és ma már az egyik legjobb elektromos SUV, amit a piacon kapni lehet. Ezt alátámasztja, hogy a vállalat a vírushelyzet alatt 86%-kal növelte meg eladásait, globálisan 17.000 példány kelt el a járműből az első félévben. Európában a legnagyobb vásárló Norvégia volt, ahol több e-tron kelt el, mint bármely más jármű. Jobban teljesített mind a hagyományos, mind a hibrid járművek tekintetében. Az Audi eladások csaknem 92%-át tette ki az e-tron az országban. Az elemzők szerint a nemsokára megjelenő új szériás e-tron sokkal nagyobb sikert fog aratni elődjénél az idei év negyedik negyedévében.

Audi e-tron

Audi e-tron

Saját YouTube videónk az Audi e-tron-ról

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.