Skip to main content

A Tesla bejelentette a Giga Berlin gyár mintegy 100 hektárral történő bővítését. Ez magába foglal egy új teherpályaudvar és egy raktár kiépítését, valamint egy vasútállomást, egy oktatóközpontot és egy óvodát.

Nem világos azonban, hogy mennyi ideig tart a bővítés, mivel a Tesla tervei sem helyi hatóságokkal, sem a környezetvédelmi szervezetekkel nem halad gördülékenyen. A Giga Berlin építését hónapokig korlátozták az előbbi szervek. A jelentősebb kiegészítésekhez a környezetvédelmi hatóságok jóváhagyása elengedhetetlen, mivel a terület túl sok vizet használ, és veszélyezteti a vadon élő állatokat.

Model Y

Tesla Model Y

Az autógyártó jelenleg heti 2000 Tesla Model Y EV-t gyárt a Giga Berlinben, viszont 2023 első negyedévére heti 5000 darabot kíván legyártani. A vállalat már 7000 dolgozót foglalkoztat a telephelyen, de az alkalmazottak száma várhatóan tovább fog növekedni, csaknem 12.000-re a következő évben. Az üzem teljes gyártási kapacitását évi 500.000 járműre becsülik.

A Tesla egy 50 gigawattórás (GWh) akkumulátorgyárat is épít a jármű-összeszerelő üzem mellé a tervek szerint, és az építkezés már előrehaladott állapotban van. Szeptemberben azonban az autógyártó közölte, hogy az egyesült államokbeli akkumulátorgyártást helyezi előtérbe, így a csak a texasi gyár kibővítése után számíthatunk egy újabb cellaüzemre.

Egy európai cellaüzem igen nagy előnyt jelenthet a Tesla számára, aki továbbra is töretlenük dominálja az EV piacot.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.tesla.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.