A koronavírus-járvány ellenére a Tesla értékesítés szempontjából meglehetősen jól tartja magát a piacon, mivel a Kínában tapasztalható radikális növekedés ellensúlyozza az Amerikai Egyesült Államokban bekövetkezett lassulást, ahol a vírus továbbra is komoly veszélyt jelent a gazdaságra nézve.

Miután a vállalat közzétette az első negyedéves jelentéseit, illetve előrejelzéseit, az elemzők egyre magabiztosabbak lettek abban, hogy a Tesla erőteljesebben jön ki a világjárványból, mint más nagyobb autógyártók. A héten a cég közzétette legújabb eredményeit, mely alapján a második negyedévben 90.650 autót szállított ki. Ez mindössze 5%-kal alacsonyabb az egy évvel korábbi eredménynél, de így is felülmúlta az elemzők előrejelzéseit.

Az új generációs Tesla Model

Az új generációs Tesla Model

Elon Musk ezen felül bejelentette, hogy nemsokára Kínában is előrendelhetővé válik a teljesen elektromos Cybertruck. A hivatalos közlemények alapján viszont a Tesla első elektromos terepjárója csak 2022-ben kerül gyártósorra. Emellett több hivatalos beszámoló is érkezett, miszerint a kínai Gigafactory mérnökei már dolgoznak az új generációs Tesla Model-en.

A Cybertruck késése azonban nem akadályozta meg a több ezer amerikai rajongót, hogy egy 100 dolláros letétet tegyenek a járműre. Néhány héttel a hivatalos leleplezés után, a Tesla vezérigazgatója, Elon Musk a közösségi médiában kinyilatkozta, hogy 250.000 előrendelés történt a járműre. Ez a szám azóta már a 600.000-et is meghaladta.

Tekintsd meg YouTube csatornánkat:

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.irishtimes.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.