Skip to main content

Elon Musk 2015-ben azt mondta, hogy 2017-re teljesen önvezető járműveket fog piacra dobni. Természetesen ez nem történt meg, viszont hiba lenne azt mondani, hogy a cég nem tett meg mindent. Most a Tesla vezérigazgatója újra kijelentette a célját, miszerint 2023-ra már ténylegesen lesz önvezető Tesla. 

A CEO a napokban Brazíliában volt üzleti úton, hogy az Amazon esőerdő teljes internettel való lefedésének lehetőségéről tárgyaljon az ország vezetőivel. A Spacelink használata mellett itt került szóba az önvezetés fejlődése, melyről úgy véli a vezérigazgató, hogy jövőre már mindenképp valós lesz. És most a TELJES önvezetésről beszélünk, melyet a Waymo is gőzerővel fejleszt.

Kétségtelen, hogy a Tesla áll a legközelebb az 5-ös szintű önvezetés eléréséhez, de a jelenlegi rendszerben is akadnak hibák bőven. Sajnos ez nem megengedhető egy olyan vállalat számára, mely vezető nélküli taxit is fejleszt, amelyben már nem is lesz fizikai vezérlés. Ráadásul a VW is dolgozik egy nagyon hasonló járművön, és a két cég közötti rivalizálás egyre erősebb. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.