Quantcast
A Tesla már 4 millió Model-nél tart - Elektromos Autózás
Skip to main content

A Tesla a 2023-as befektetői napon, 2023. március 1-jén bejelentette, hogy összesített termelése elérte a négymillió elektromos járművet.

A Tesla számára 12 évbe telt az első 1 millió elektromos jármű elkészítése. A milliomodik Tesla EV 2020-ban készült el, míg a legelső Tesla Roadster gyártása és értékesítése 2008-ban kezdődött. 2022 végéig a vállalat összesen több, mint 3,7 millió darab Model-t gyártott le.

A Tesla éves szinten már csaknem 1,7 millió darab átlagos termelési rátával rendelkezik, viszont idén a cég akár a 2 milliós gyártási rekordot is elérheti a szakértők szerint.

Tesla Roadster

Tesla Roadster

Hosszú távon a Tesla viszont nem elégedett a jelenlegi ütemmel, és újabb bővítések sorozatát fogja végrehajtani mindegyik gyárában, illetve több új gigagyárat kíván építeni szerte a világon (a legújabb projekt Mexikóban zajlik). A gyártási ráta a Tesla elképzelése szerint évi 20 millió darabra fog nőni, ami nagyjából megduplázná a legnagyobb autóipari csoportok által elért mennyiséget.

Érdekesség, hogy bár a volumen jelentős növekedése várható, a Tesla nem kívánja elárasztani a piacot magas számú modelltípussal. Ehelyett a jelenlegi Model-ek fejlesztésére, és árainak csökkentésére fognak fókuszálni.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.