Skip to main content

Rengeteg márka piaci helyzetére volt hatással Joe Biden új elektromos autókra vonatkozó adókedvezménye. A Tesla azon szerencsés márkák között van, akik megkapták a kedvezményt, ezzel tovább növelve uralmát az amerikai EV piacon.  Emellett a cég Kínában sem mutatja a lassulás jeleit, mivel márciusban ismételten rekordmennyiségű Tesla jármű került forgalomba.

Márciusban a Tesla az elektromos járművek eladásának egyik legerősebb hónapját jegyezte Kínában, ezzel ismét rekordot döntve az ország területén.

A China Passenger Car Association  adatai szerint a Kínában gyártott Model 3 és Model Y teljes nagykereskedelmi járműszállítmánya 89.000 darabot tett ki a hónapban, ami 35 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és minden idők második legmagasabb eredménye.

Tesla Model 3

Tesla Model 3

2023 első negyedévében a Tesla 229.000 autót értékesített Kína területén, ami közel 26 százalékkal több, mint egy évvel ezelőtt, és új negyedéves rekord. Hozzá kell tenni, hogy ezen járművek kizárólag az ország területén készültek, a Tesla Gigafactory gyárában.

A Tesla már nem az éves 1 milliós eredményt célozza meg, hanem lassan eléri annak dupláját. A szakértők arra számítanak, hogy Elon Musk cége tovább fokozza nyomását az EV piacra az árháború révén, és akár a hagyományos járműveket is kiszoríthatja a versenyből.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.