Talán a szokásosnál is nagyobb kritikaáradat, mondhatni kritikacunami áradt az elektromos autózás egyik zászlóshajója, a Tesla felé. Elon Musk-ék azonban nem foglalkoztak vele, hanem inkább a munkájukra összpontosítottak. És milyen jól tették. Valahogy megint nekik lett igazuk. Jöjjenek a részletek!
Mi volt a kritika oka?

Nos, most kivételesen nem a hatótávolság került terítékre. De még csak nem is a töltőállomások. Sőt, az sem okozott komoly felhördülést, hogy Kínában vettek egy területet, ahova villámgyorsan felhúznak egy gyárat, és még idén elindul a termelés.

Szimplán azért kerültek a negatív kommentek és jóslatok kereszttüzébe, mert kihozták a Model 3-at. Sokan ugyanis úgy vélték, hogy ez egy hatalmas öngól, mert a kutyának sem fog kelleni a prémium kategóriás Model S, mert mindenki csak az olcsóbb autóra fog voksolni. Nos, mielőtt bármit is hozzáfűznénk ehhez, nézz meg egy grafikont, amely bemutatja a 2018-as luxusautó értékesítést az Egyesült Államokban:

Luxus szedánok USA

Hát arra gondoltunk, hogy ez akár ezer szóval is felér. De azért persze amint felocsúdtunk mi is, elkezdtük elemezgetni a számokat, mert mi már csak ilyenek vagyunk. 

A Tesla első helyét a prémium kategóriában senki sem veszélyeztette. Sőt, a második és harmadik helyen végző modellek (Mercedes S osztály, és Lexus LS) összesen nem adott el annyi autót, mint a Tesla egymaga. A 2018-as évben pontosan 29.660 Tesla Model S került értékesítésre. Ennyit azokról, akik szerint a Model 3 piacra dobása miatt ez nem fog kelleni a kutyának sem.

Arról beszélnünk sem kell, hogy ez mekkora pofon a többi autógyár számára. Hiába minden negatív hírkeltés, minden vészhang, ezek a számok magukért beszélnek. Mert azért lehet, mégiscsak ez a személyi autózás királykategóriája, a gyártástechnika csúcsa. Aki itt nyer, az egyértelműen a többiek orra alá dörgölheti ezt az eredményt.

Te mit gondolsz? Bízol a Teslában? Vennél magadnak? Esetleg befektetnél a Teslába? Írd meg nekünk a véleményedet, mert nagyon kíváncsiak vagyunk rá!

(Árfolyamelemzések itt érhetőek el)

Kép forrása:

Információ forrása: www.portfolio.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.