Skip to main content

Az elektromos autózásnak, mint iparágnak kimondott zászlóshajója a Tesla, ez nem is lehet kérdés. Szinte naponta röppenek fel hírek a céggel kapcsolatban, ez nem véletlen. Most egy újabb jelentős fejleményről tudunk beszámolni, amely vélhetően mindenkit érdekel, akár csak érdekesség szinten, akár befektetői szempontból.
Folyamatos terjeszkedés

A legfrissebb hírek szerint a Tesla tovább terjeszkedik, mégpedig Ázsiában, egészen pontosan Kínában. Sanghai-ban már meg is történt az alapkőletétel (a vételár: 140 millió dollár).

Ez a hír azért jelentős, mert a Tesla-nak ez lesz az első olyan, kimondottan komoly üzeme, amely nem az Amerikai Egyesült Államokban fog üzemelni- mondta a ceremónia keretein belül Elon Musk. Az időzítés azért is érdekes, mert köztudott, hogy Donald Trump a kínai import masszív vámolása mellett van, emiatt pedig nem a legideálisabb a kapcsolat most a 2 ország között.

Szokásához híven a Tesla nem lassít, és már nyárra befejezik a Gigafactory 3-nak elnevezett gyárat, és már az idén megkezdődik az autók gyártása. A tömeggyártást pedig 2020-ra időzítik.

Milyen autókat készítenek Kínában?

Már azt is lehet tudni, hogy melyek lesznek azok a modellek, amelyek a Gigafactory 3-ban fognak készülni. Természetesen a Model 3 köztük van, és a Model Y olcsóbb változatát is fogják itt gyártani, amellyel elsősorban a kínai piacon szeretnének teret hódítani.

Azt is elmondták, hogy ezen autók drágább változatai, valamint az S és X modellek gyártása továbbra is az Amerikai Egyesült Államokon belül maradnak.

Ezenfelül pedig, nem kizárólag autókra specializálódik az üzem, hanem az akkumulátorokra is.

Miért lehet ez számunkra hasznos?

Bár kimondott befektetési tanácsot nem szeretnénk adni, de a kínai terjeszkedés ritkán szokott rosszul elsülni. Elég csak belegondolni abba, hogy Kína a Föld legnépesebb országa, és itt veszik meg a legtöbb elektromos autót. Tavaly például több, mint 1 millió darabot. Azzal pedig, hogy a Teslának helyi üzeme lesz, megspórolhatja a fentebb említett magas vámokat, valamint költségeket. Ezeknek pedig mindenki örülhet, aki ennek a cégnek az értékpapírjaiba fektet, vagy készül fektetni.

Kép forrása: www.pexels.com

TESLA RÉSZVÉNYEKKEL KAPCSOLATOS TOVÁBBI INFORMÁCIÓK ITT TALÁLHATÓAK!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.