Skip to main content

A Toyota szinte az egyedüli autógyártó, aki még lát potenciált a hidrogénhajtás jövőjében. Az ambiciózus tervek ellenére a márka továbbra sem képes felpörgetni a Mirai piaci teljesítményét. 

Amikor a Toyota fogadást tett, hogy a hidrogén a vezetés jövője, első hidrogénüzemű üzemanyagcellás elektromos járművének a Mirai elnevezését adta, mivel ez japánul „jövőt” jelent.

A dolgok viszont nem úgy alakultak, ahogy azt a cég várta. A korai alkalmazók gyorsan rájöttek, a Mirai nem az az ideális jövő, amilyennek sokan szerették volna. 

Az összeomló hidrogéncellás infrastruktúra és az értékcsökkenés miatt egyes tulajdonosok visszavásárlásra szólítják fel a Toyotát, és még pert is indítanak tapasztalataik miatt. Manapság sokan dühösek, becsapva érzik magukat amiatt, hogy olyan autót vásároltak, amelyről úgy gondolták, hogy óriási lehetőség lehet a jövőben, viszont soha nem kapták meg a szükséges üzemanyag-ellátási infrastruktúrát.

Toyota Mirai

Toyota Mirai

A helyzet nem különbözik sok korai töltési kihívástól, amellyel az elektromos járművek tulajdonosai szembesültek az elmúlt években. Ám míg Amerika csak tavaly jóval több mint 1000 egyenáramú gyors töltővel bővült, a hidrogénüzemanyag-infrastruktúra valójában tovább fogyatkozott Kaliforniában, az egyetlen államban, ahol nagymértékben elérhető volt.

A tulajdonosok azt mondták, hogy a Mirai valós hatótávolsága körülbelül 420 kilométer, ami jóval kevesebb, mint a Toyota 650 kilométeres állítása. Ez nagyjából 0,78 dollárt jelent kilométerenként.

Összehasonlítás képen egy Toyota Prius kilométerenként körülbelül 0,10 dollárba kerül. 

Lehet, hogy a Toyota nem meri bevallani, de belülről úgy tűnik, a Mirai számára beköszöntött a valóság. Hiroki Nakajima műszaki igazgató vonakodva ismerte el, hogy az elektromos járművek beruházásai sokkal jobban megtérülnek, mint egy új hidrogéncellás jármű erőltetése. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.