Kína egyik legnagyobb elektromos autókat gyártó vállalata, a BYD, tavaly novemberben jelentette be partneri kapcsolatát a Toyota-val, melynek lényege, hogy közösen tisztán elektromos autók (BEV) kutatására és fejlesztésére fordítják közös erőforrásaikat.

Az 50-50%-ban a Toyota és a BYD által birtokolt közös vállalat bejegyzése már meg is történt, és a cég dolgozói a tervek szerint még idén májusban megkezdik a munkát. A BYD TOYOTA EV TECHNOLOGY nevű új vállalat elnöke a Toyota által delegált Hirohisa Kishi, vezérigazgatója pedig a BYD munkatársa, Zhao Binggen lett. Az üzemben 300 kutató fog dolgozni, akik az elektromos autók és akkumulátorok mellett, az autonóm technológia fejlesztésén is tevékenykedni fognak.

Next Gen elektromos Toyota

Next Gen elektromos Toyota promó

„A BYD és a Toyota mérnökei immár ugyanabban az intézményben, közösen dolgoznak majd azon, hogy olyan BEV-ket fejleszthessünk ki, amelyek a két márka erősségeinek egyesítésével a lehető legjobb teljesítményt nyújtják, kielégítve a kínai vásárlók elvárásait. Elkötelezetten dolgozunk azon, hogy széles körben megismertessük és elterjesszük azokat a csúcstechnológiákat, amelyek révén az elektromos autók még környezetbarátabbá, biztonságosabbá, kényelmesebbé és intelligensebbé válnak.” – nyilatkozta Hirohisa Kishi.

A Toyota már felvázolta a jövőképét, melynek szerves része az e-mobilitás, illetve az autonóm járművek. A vállalat szeretne olyan innovatív megoldásokat hozni a piacra, mint például az önvezető doktori járművek, melyek képesek vezetés közben összekötni a doktort és a pácienst egy gyors diagnosztikára, úton az egészségügyi központ felé.

Egyenlőre kérdéses, mikor is fogunk látni jelentős eredményt a két társaság új partneri kapcsolatától, viszont bízunk benne, hogy a jövő évben már megkapjuk az első koncepciókat, egy lehetséges új e-autóról, egy nagy szintű önvezető rendszerről vagy egy újabb, környezetbarátabb akkumulátorról.

A jövő elektromos és ezt már minden márka tudja:

Képek és információk forrása:
www.Formula.hu
www.teslarati.com
www.e-cars.hu
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.