Skip to main content

Már néhány cég (főleg külföldön) rendelkezik e-mobility portfolióval. A Portfolife termékpallettájában is megtalálhatóak olyan vállalatok, melyek az elektromos autózás piacán mozognak. Ezek közül néhány már említésre került, most pedig az Alibaba elemzését is megfigyelhetjük.

Az Alilbaba napos felbontású árfolyama a júniusi csúcs óta folyamatos esést mutat, mely szélesedő, ereszkedő trendcsatorna falai között valósult meg. Kissé közelebbről tekintve egy Elliott-ciklushoz hasonló hullámzás is megfigyelhető, mely során elérte a mélypontot és most várhatóan ismét tud majd emelkedni. Ez nyilván csak elvi lehetőség, amennyiben helyes a diagnózis. Azonban ha a piac nem elégedett meg ekkora zuhanással, akkor hiába látjuk bele az Elliott-hullámokat, nincs jelentősége. Pedig az elvi mélypont nagyon szépen berajzolható a 2017 nyári rés tetejéhez, ami egyben a 2017 év elejétől tartó nagy emelkedő hullámra szerkeszthető Fibonacci-szintek 61,8%-os ideális korrekciós szintje is egyben. Ezek alapján itt erős támasznak kellene lennie. Emelkedés során ellenállásokra az ereszkedő csatorna felső száránál számíthatunk. Mozgóátlagok közül a 200 napos tűnik markánsnak, az 50 és 120 napos az esés során nem voltak jelentős támasznak nevezhetők.

A 2017-es rés betöltése a 161,8%-os elsődleges Fibonacci-célára is egyben, ott várható a következő erős támasz, amennyiben az árfolyamesés folytatódna. Az indikátorok egyelőre vételi jelzésen állnak, de eléggé ellaposodtak, jelenleg a határozatlanság vehető ki belőlük. A célárak 125 és 165, attól függően, merre indul meg az Alibaba árfolyama.

Kép forrása: www.pexels.com

TOVÁBBI ELEMZÉS ITT OLVASHATÓ!

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.