Skip to main content

A német cég az első olyan márkák között volt, akik nagy teljesítményű elektromos autót voltak képesek piacra dobni. Az Audi e-tron sajnos eleinte nem tudta felvenni a versenyt a riválisokkal, viszont az új szériák már egyre jobb eredményeket érnek el a piacon.

A cég globális autóeladásai 2023 első negyedévében éves szinten 7,9 százalékkal 415.000-re nőttek, bár továbbra is jelentősen alacsonyabbak, mint 2021 első negyedévében.

A teljesen elektromos autók értékesítése viszont itt is sikeresnek bizonyult, tekintve, hogy az Audi  csaknem 42 százalékkal növelte a járművek eladásait ebben az időszakban. Ez nagyjából 34.000 darab e-autónak felel meg, ami rekord a cég számára.

A teljes mennyiséghez képest a teljesen elektromos autók mintegy 8,3 százalékos részesedést képviselnek, ami 2%-os emelkedés az előző évhez képest.

Audi e-tron

Audi e-tron

Negyedéves eredmény modellek szerint:

  • Q4 e-tron – 21,300 darab
  • E-tron/Q8 e-tron –  9,700 darab
  • Egyéb modellek 3,600 darab

Fokozatosan egyre több elektromos Audi modell lesz, melyek a cég szerint jobb eredményeket fognak elérni a piacon. 2026-tól a német márka csak teljesen elektromos autókat vezeti be a világpiacon, ami összhangban van a prémium márkák általános trendjével.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.pexels.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.