Skip to main content

Az Audi már bejelentette, hogy a jövőben csak tisztán elektromos járművekben gondolkodik majd. A vállalat szériája, az e-tron hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évek során, és a legújabb 2021-es darab is ezt bizonyítja.

A 2021-es Audi e-tron Sportback egyszerre hozza a teljesen új és a már megszokott Audi minőséget. A német márkák már évek óta a hagyományos crossover-eket választják és újítják fel, hogy hangulatosabb és érdekesebb formákat alkossanak, de az e-tron Sportback az első elektromos crossover, amely elfogadta az autóiparban történő fejlődéseket. Bár kevésbé futurisztikus a jármű, nem úgy mint például a Lexus legújabb darabja, mégis elmondhatjuk, hogy ez a gép is a jövőre lett tervezve. 

Teljesítmény szempontjából alapverziójába két elektromos motor került, melyek összesen 402 lóerőt biztosítanak. 0-100 km/órára az e-tron alig 5 másodperc alatt gyorsul, hatótávja pedig nagyjából 350 km körül van. Ha összehasonlítást szeretnénk, akkor a Mustang Mach-e az ideális páros, mivel az alap verziók teljesítménye nagyjából megegyezik.

Audi e-tron sportback

Audi e-tron Sportback

Az egyetlen hátráltató elem eddig az árcédula. A Mach-e alap verziója 42.000 dolláros áron lesz elérhető, míg az Audi e-tron 2021-es verziójának alapára eddig 70.000 dolláros értéken mozog. Az állami támogatások persze itt is érvényesek, viszont így is az alapverzió árát sokan soknak tartják. 

Felszereltség szempontjából az e-tron két méretes érintőképernyőt tartalmaz. Az 10,1 hüvelykes felső kijelző az MMI rendszer elsődleges interfésze, míg az alatta lévő 8,6 hüvelykes kijelző az összes klímaberendezésnek, ülésbeállításnak és gyors hozzáférésnek ad otthont. Kaptunk beépített navigációs rendszert és persze segédfunkciókat a vezetéshez. 

Emellett bekerült az egy pedálos vezetési rendszer, használhatunk 15 kw-os gyorstöltőt (mely töltési ideje 20-80%-ra fél óra), illetve biztonsági felszereltségére sem lehet panaszunk. 

A pozitívumok ellenére, sajnos a jármű árazása miatt sokan inkább a jármű riválisa felé néznek. A Tesla model Y, az említett Mustang Mach-e és a Volkswagen ID.4 is jobb járműnek ígérkezik ár-érték arányban. Persze még az Audi csiszolhat a járművön, illetve több verzió is érkezik még az új e-tron Sportback-ből. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.