Mi, az elektromos autózás fanatikusai folyamatosan bújjuk a híreket és böngésszük az adatokat. Külön öröm számunkra, amikor olyan adatokat találunk, ahol az elektromos autózás növekedéséről, és piaci térnyeréséről van szó. Most megosztjuk Veled azokat a számokat, amelyek minket megörvendeztettek, és szerintünk bizakodásra adnak okot.

Érdekes statisztika

Olyan adatokra találtunk, amely a 2013 és a 2017 közötti időszakot dolgozza fel. Rendkívül érdekesnek találjuk, hogy 2013-ban mindössze 200 ezer hibrid és elektromos autó rótta az utakat. 2017-ben viszont ez a szám már 1,5 millióra ugrott fel.

Akárhogy is számoljuk ez hétszeres növekedés, és ez még csak messze az út eleje. A 2017-es adatok szerint ez az összes európai autót figyelembe véve nem éri el az 1 százalékot (0,8%). Kevesled? Ha úgy nézzük mi is. Viszont ne feledjük el, hogy azóta másfél év telt el és ez a szám tovább növekedett. Másfelől pedig, ahogy feljebb is írtuk, az igazi nagy növekedés csak most fog jönni. Aki tehát befektetni szeretne mindenképpen vegye számításba az elektromos autózás autógyárainak részvényeit.

2017-ben az európai országok közül Svédországban volt a legnagyobb az elektromos-, és hibrid autók aránya 2,4%. Őket a lengyelek és a britek követték.

Azóta sok víz lefolyt a Dunán

Ezek a kiindulási adatok, nevezhetjük így. De mennyi minden történt azóta, ami még optimistábbá tett minket?

Először is vegyük a magyar híreket. Rendszeresen beszámoltunk róla, hogyan javul minden városban az elektromos töltők helyzete. Székesfehérvár, Miskolc, Szeged, Békéscsaba, a Balaton környéke… csak, hogy párat említsünk. Megnyílt az első Tesla viszonteladó szalon Budapesten.

Nemzetközi szinten pedig szinte lehetetlen leírni mennyi minden történt az elmúlt másfél évben. A Tesla gyárat épített Kínában. Norvégiában az eladott autók több, mint fele elektromos vagy hibrid autó. A BYD elképesztő számokkal támad. Bécsben lassan nem lesz olyan 400 méter, ahol ne lenne egy elektromos töltőállomás. A Volkswagen pedig iszonyatos mennyiségű pénz fektet az alternatív autózásba.

Fú, mi most nagyon belelkesedtünk. Te is?

Képek forrása:
www.thebillionaireshop.com
xoio.de/en/volkswagen-emobility-for-metadesign/
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.