Skip to main content

Már senki sem lepődik meg, mikor a Volkswagen bejelenti, hogy új autója elektromos hajtással fog érkezni, mivel a vállalat már teljes mértékben az elektromos jövő felé halad. Mint sok más gyártó, a Volkswagen is, régebbi járműveinek elektromos verzióival szeretné meghódítani a piacot, így került sor legújabb gépük, a hibrid Arteon beiktatására.

A Volkswagen ismét hozza a kötelezőt, ha plug-in járművekről beszélünk. Az Arteon külsőleg teljes mértékben ragaszkodik a márka vonásaihoz. Ami viszont igazán kiemelkedő, hogy a piaci induló ár alig 14 millió forint körül alakul, és persze erre még érkezik az állami támogatás.

Volkswagen Arteon

Volkswagen Arteon

Teljesítmény szempontjából a járműbe egy 13 kWh-s akkumulátor került, mely 60 kilométernyi hatótávot biztosít egyetlen töltéssel. Az Arteon két felszereltségi szinttel fog érkezni – az Elegance és az R-Line -, valamint két karosszériaforma közül is választhatunk, a Fastback és a Shooting Brake változatok. Mind a négy változat ugyanazokkal a teljesítményadatokkal rendelkezik, de eltérő a CO2-kibocsátással. A járműveknél 27-32 g/km-es szén-dioxid emisszióval kell számolni, mely többszörösen is belefér az EU klíma stratégiájába.

A Volkswagen tanult a dízelbotrányból, ezt senki sem cáfolhatja meg. A piaci teljesítmény is arra ösztönzi a céget, hogy tovább haladjon az e-mobility világában, az Arteon így ékes darabja lesz a vállalat zöld-jármű armadájának, ami rohamosan bővül.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.