Beugorhat egy elektromos Bugatti?

By 2019-11-19 február 4th, 2020 Aktualitás
Az elektromos szuperautók listája egyre csak bővül. Az utóbbi években olyan páratlan járművek kerültek bejelentésre, mint például a Lotus Evija, a Porsche TaycanBattista Pininfarina vagy az Aspark Owl. Persze a legtöbb elektromos autó fanatikus még mindig a “nagyágyúk” járművére vár, mint például egy elektromos Ferrari, elektromos Lamborghini vagy éppen egy elektromos Bugatti, ami a jelek szerint már tervben van.

Ha azt mondjuk Bugatti akkor valószínűleg mindenkinek a Veyron jut elsőnek eszébe. A Volkswagen keze alatt lévő vállalat szinte csak szuper sportautókat gyárt, viszont abból is csak a csúcsszériákat. Meg kell viszont említeni, hogy a Bugatti nem úgy működik, mint a legtöbb nagy autógyártó. Nem nyitnak új üzemet szériáik gyártására, hanem egyetlen üzem szolgál, minden jármű elkészítéséhez. Ez volt az egyik ok, hogy a vállalat nem teljesített eleinte olyan jól a piacon a vállalat vezérigazgatója, Stephan Winkelman szerint, viszont az idei Chiron már felülmúlta a várakozásukat, így sokkal többet tudnak fordítani a következő projektjükre.

Az elektromos járművek piaca rendkívül gyorsan terjed, ezzel a vállalat is tisztában van. A Bugatti Chiron valószínűleg nem az utolsó benzines jármű a cégtől, viszont a következő versenyzőt már elektromos hajtással akarják felruházni. Ezen jármű, mely a Bugatti Galibier névre hallgat egy teljesen új irányba fogja terelni a céget.

Bugatti Galibier

Elsőként is Winklemen elmondta, hogy nem a lehengerlő gyorsaságra mennek, mint eddig mindig,  hanem a luxusra. A Galibier egy vásárlóbarátibb 4 személyes luxus elektromos jármű lesz. Persze senki se gondolja azt, hogy akkor ez most egy Bugatti lesz csóróknak. A jármű így is fél millió dollár körüli értékkel fog a piacra érkezni MINIMUM.

Hatótáv, teljesítmény és egyéb adatok valószínűleg jövőre érkeznek a járműről, viszont egy olyan gyártó, mint a Bugatti biztos nem fog a keze alól kiadni egy közepes elektromos autót.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.motor1.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.