Skip to main content

Egy elektromos autó bejelentése, vagy mondhatjuk úgy, marketingje, nem mindig hagyományos módon történik. A legtöbb esetben ez nyílt terepen történik, mint például jelenleg a Porsche Taycan-nál, mely a világot járva bizonyítja be, hogy milyen nagy hatótávú luxusgépjármű. Elmondhatjuk, hogy a luxus elektromos autók évét éljük. Néha olyan neves márkák jelentik be luxus e-járműveiket, mint az Aston Martin, Lotus vagy a BMW, de most egy teljesen új versenyző érkezett, a Hispano Suiza Carmen.

Július 29-én Barcelonában gurult elsőként a nyilvánosság elé a jármű és tagadhatatlanul lenyűgözte az utca népét. Valószínűleg sokan nincsenek tisztában a márkával, mivel nem is nagyon látunk tőlük mindennapos járműveket. Röviden a Hispano Suiza egy spanyol márka mely még a második világháború előtti időkben híresült el járműveiről.

A teljesen elektromos Carmen-ből a tervek szerint csak 19 darab fog készülni és darabonként 1,7 millió dolláros áron fog a piacra kerülni. Amit viszont ezért a pénzért kapunk, az talán a piac egyik legelegánsabb luxus elektromos járműve.

Hispano Suiza Carmen

A Carmen hivatalos bemutatása:

Teljesítmény szempontjából az autóba egy 80 kWh-s akkumulátor fog kerülni, mely 250 km/órás maximum sebességet és 3 másodperces gyorsulást biztosít 0-100 km/órára.

Egyenlőre több információt még nem közöltek a járműről, melynek végleges formáját csak 2020-ban fogjuk látni. A külső dizájnból ítélve viszont egy igazi ékkövet fogunk kapni a luxus elektromos autók sorában.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.