Skip to main content

Magyarországon már igen nagy támogatással bír az új elektromos autók vásárlása, szinte már több millió forintot is leírhatunk egy teljesen új 7 személyes elektromos autó árából. Viszont azt nem említettük még, hogy mennyire támogatja az EU többi tagja az elektromos autózást.

A német kormány 1,3 millió forinttal támogatja az elektromos autók vásárlását, amit újabb másfél évre, azaz 2020-ig hosszabbítottak meg az elmúlt hetek beszámolói alapján. Plug-in hibrid modellekre pedig körülbelül 1 millió forintos kedvezmény jár, amit 50-50%-ban finanszíroz a kormány és a gyártó.

További érdekesség egy extrán felvehető kedvezmény, mely az elektromos autók technikai felépítésének kialakítására nyerhető. Ide értendő egy hangszóró berendezés beszerelése, mivel az elektromos autók szinte 0 zaj emisszióval “szennyezik” a környezetet, viszont ezzel a vak és látássérült emberek sokkal nagyobb veszélynek vannak kitéve az utakon.

A támogatás nemcsak az elektromos autót vásárlóknak kedvez, hanem a dolgozóknak is, mivel a német állam több ezer munkahelyet nyit meg a szóban forgó járművek gyártására.

A Die Welt című német lap elemzői kimutatták, hogy a támogatásból a legtöbb ember BMW i3, Volkswagen e-golf és Audi e-tron  személyautót vásárol. A német kormány az évtized közepén még azt a célt tűzte ki maga elé, hogy 2020-ra elérje az egymilliót az elektromos autók száma az országban.

A német autóipar gyökeresen akar leállni a dízelről és átállni az elektromos meghajtásra. Bár ez egy hosszú és nehéz út. Ugyanakkor az eddigi statisztikák alapján minden évben radikálisan növekszik az elektromos autók száma az országban.

Képek és információ forrása :
www.autosvilág.com
www.unsplash.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.