Skip to main content

A Tesla felemelkedése mind az autó-, mind a részvénypiacon történelmi pillanatnak számít. Ha hozzávesszük a SpaceX sikerét, akkor kevesen tagadhatják, hogy Elon Musk megdolgozott a népszerűségért. A Wall Street Journal szerint Musk már szinte saját akarata szerint mozgatja a piacot.

Pár hónappal ezelőtt a Tesla bejelentette, hogy elfogadja a Bitcoin-t, mint fizetőeszköz a Tesla Model-ek vásárlása során. Elon Musk twitter bejegyzése után a kriptovaluta értéke az idei év áprilisában 64.000 dollár fölé ugrott, viszont amint a CEO bejelentette, hogy nem lehet már fizetni kriptovalutával, a Bitcoin árfolyama rögtön hatalmasat esett. A napokban ismételten tweetelt Elon Musk, miszerint újragondolják a Bitcoin elfogadását, melynek értéke hétfőn (2021.06.14) 40.000 dollár fölé emelkedett.

Az évek során Elon Musk megzavarta a repülőgépipar, az energiaipar és az autóipar legnagyobb szereplőit is. Az AI szektorban jelenleg mindenki várja az első nagy lépést a vezérigazgatótól, aki már az emberbe beépíthető bio-chippek kifejlesztését is kitervelte. Musk a pénzügyi szektorra is mély hatást gyakorolt emellett.

Elon Musk

Elon Musk

Musk figyelmének legnagyobb része Twitter-fiókja körül forog, ahol 57 millió követő követi minden mozdulatát. Ez vezetett a kriptovalutákban elért profithoz, mely csaknem 1,5 milliárd dollárt hozott a vállalat számára.

A Saturday Night Live egyik legutóbbi epizódjának nyitó monológjában Musk mindenkit emlékeztetett arra, hogy lázadó szerepe a Twitteren senkit sem lephet meg. Úgy nyilatkozott: Újra feltaláltam elektromos autókat, és rakétahajóval küldök embereket a Marsra. Gondoltátok, hogy úgy fogok viselkedni, mint egy átlagos ember?

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.leet.hu
www.pexels.com

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.