Skip to main content

Környezettudatosság szempontjából tagadhatatlan, hogy az elektromos járművek jobbak, mint hagyományos társaik. A Ford nemrégiben közzétett jelentése alapján pedig meg is mutatja, hogy mennyivel is hatékonyabb a márka ikonikus EV szériája.

Az elektromos járművek egyik legnagyobb előnye – ha környezettudatosságról beszélünk -, hogy nem bocsátanak ki kipufogógázt. Ez azt jelenti, hogy nincs büdös és veszélyes gáz termék, ami a levegőbe kerülhet. Bár a járművek gyártásuk során több károsanyag-kibocsátást bocsátanak ki, mint a benzinesek, ezt gyorsan ellensúlyozza a használat közbeni károsanyag-kibocsátás hiánya.

Fenntartható finanszírozási jelentésének részeként a Ford azt állítja, hogy ha elektromos autót vezet, és az Egyesült Államok elektromos hálózatát használja a töltéshez, akár 60 százalékkal is csökkentheti a CO2-kibocsátást egy hasonló hagyományos járműhöz képest.

Ford F-150 Lightning

Ford F-150 Lightning

A Ford megállapításai alapján az F-150 Lightning elektromos kisteherautó tulajdonosai több, mint 27,2 ezer dollárt  takaríthatnak meg a jármű teljes élettartama alatt. Ez a jelenlegi gázárakon alapul, és egy hasonló gázüzemű F-150-hez hasonlítva. Az E-Transit tulajdonosai 19,2 ezer dollárt, a Mustang Mach-E tulajdonosok pedig közel 15.000 dollárt takaríthatnak meg.

A Ford jó úton halad egy zöldebb jövő felé, és szerencsére a legtöbb márka is ezt a példát követi.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.