Érkezik az új generációs elektromos Fiat

By 2019-07-23 február 5th, 2020 Aktualitás
Több autógyártó is elkezdte már a “next gen”‘, vagyis új generációs elektromos járművei kidolgozását. A legtöbbről elmondható, hogy már első ránézésre teljesen a jövőt sugározzák. Legjobb példa erre a BMW Vision Next 100 intelligens karbonszálas karosszériája és egyedi belső terének kialakítása. A Fiat 500e egy igen sikeres tagja az e-mobility-nek. Így nem is volt vitás, hogy az olasz vállalat egyszer még visszatér a szériához. És ha már mindenki az új generációba tekint, akkor ideje volt ennek fényében kialakítani az új Fiat-ot.

A Genova-i autoshow-n került bejelentésre, hogy a Fiat még 2020-ig 80.000 új generációs 500e-t szeretne kidobni a piacra. A vállalat közel 5,5 milliárd dollárt fektetett be új elektromos autóik fejlesztésébe, melyből csaknem 700 millió jut az 500e széria fejlesztésére.

Fiat 500e Next Gen

A vállalat jelenleg saját kezűleg kezd bele elektromos autó offenzívájába, mindenféle külső partner nélkül. Ez hosszú távon, mikor már milliós számra kell gyártani majd az e-járműveket, igen kedvezőtlen, mivel az akkumulátorok gyártására igen nagy előny lenne egy partner gigafactory.

A Fiat egyenlőre csak tervezgeti, hogyan is tudja majd felvenni a versenyt az e-autók piacán vetélytársaival, mivel egyetlen lehetséges szövetségesük, a Renault, inkább a Nissan-hoz pártolt a környezetkímélő járművek fejlesztésében. Egyenlőre úgy látszik, hogy ezen új generációs autó egy kisebb lépés a vállalatnak, viszont egy igen jelentős mozzanat a jövőt tekintve.

Képek és információk forrása:
www.greencarreports.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.