A Porsche Macan talán az egyik legjobb SUV, amit a piacon kaphatunk jelenleg. Nem volt így kétséges, hogy ezen típust is előbb-utóbb előveszi a német autógyár és belerak  pár száz kilowattot.

A Porsche AG Felügyelő Bizottsága döntött úgy, hogy a következő generációs Macan a legideálisabb a Porsche e-mobility piaci térnyerésének növelésére. Ha az autó befut a piacon, az lesz az első tisztán elektromos SUV a márkából. Ilyen típusú autók mellett viszont nagy vetélytársa lesz a szintén német gyártmányú Audi e-tron vagy a Rivian. Talán eme okból döntött úgy a vállalat, hogy csak 2022-ben fogja piacra dobni a járművet. De nagy szerepet játszhat ebben az a tény is, hogy a Porsche Taycan sem került ki még a piacra.

Porsche Taycan e-mobility videó:

Az e-mobilitás és a Porsche tökéletesen együtt jár; nem csak azért, mert nagy hatékonyságuk páratlan, hanem a sportos jellegük miatt is. 2022-re több mint, hat milliárd eurót fektet be a cég az e-mobilitásba, és 2025-re az új Porsche járművek 50%-ának elektromos hajtásrendszere lesz. Mindazonáltal a következő tíz évben még több optimalizált benzinmotorokból, plug-in hibrid modellekből és tisztán elektromosan működtetett sportkocsikból álló hajtáskeverékre fogunk összpontosítani. Célunk, hogy úttörő szerepet vállaljunk a technológiában, és ezért továbbra is következetesen összehangoljuk a céget a jövő mobilitásával.”  – nyilatkozott a Porsche AG menedzsere, Oliver Blume

Porsche Macan

A tervek szerint a Porsche Lipcsében kezd majd neki az elektromos Macan sorozatgyártásának. Egyértelmű volt a választás , mivel az üzem már tavaly bejelentette, hogy prioritásuknak veszik az e-mobilitás fejlesztését. A Porsche az előzetesen 20.000 darabosra tervezett éves gyártási darabszámot állapított meg a keresletek alapján, viszont az e-mobilty rohamos fejlődésével ez a szám akár még meg is duplázódhat pár éven belül. A Taycan sikere nem meglepő. Hatótávolsága megközelíti az 500 kilométert. Kevesebb mint 4 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100 km/órára és 250 km/órával tudja szelni az utakat. Töltése, ha a Porsche saját gyors töltőjét használjuk, alig vesz majd 20 percet igénybe.

A Tesla sikerét úgy látszik mindenki követni akarja, vagy az is lehet, hogy megpróbálják Elon Musk-ot kiszorítani az elektromos autók piacáról. Mindenki szeretne egy szeletet ebből az elektromos tortából és úgy látszik, a Porsche már több tányért is előkészített ehhez a lakomához.

Információ és képek forrása:
www.portfolio.hu
www.insideevs.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.