Skip to main content

A koronavírus jelentős sokkot fejtett ki az autóiparra. Több autógyártó döntött úgy, hogy egészségügyi okokból teljes mértékben megszünteti a gyártást üzemeiben, míg mások – például a BYD – a lehető legszigorúbb higiéniás követelmények mellett folytatja a gyártást. A Tesla szintén úgy döntött, hogy bezárja üzemeit, viszont ennek ellenére is képesek voltak segíteni a Medtronic-kal együtt az országoknak a járvány elleni harcban. Most pedig úgy látszik, megkaptuk a választ, mikor is nyit újra a vállalat egyik gyára.

A Tesla a hírek alapján május 4-én indítja majd újra a gyártást a fremonti üzemében, San Francisco-tól keletre. Mindez jó hír azon befektetők számára, akik az elektromosautó-gyártó jelenlegi helyzete miatt aggódtak. Sok szakértő igen vegyesen nyilatkozott Elon Musk cégének jövőjével kapcsolatban, mivel a koronavírus járvány jelentősen befolyásolja az egész autóipart.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Nem mellesleg, a vállalat vezérigazgatója lélegeztetőgépek gyártásába kezdett a Medtronic-kal, ami szintén igen nagy profitkieséssel járhat. Most, a tervezett újraindítással, a befektetői figyelem az amerikai gazdaság felé fordul, illetve, hogy a járművek és az elektromos autók iránti kereslet visszapattan-e. Viszont jó hír, hogy sok amerikai céggel együtt a Tesla is bejelentette, hogy az igazgatói és elnöki szerepben lévő kollégák, közös megegyezés alapján lemondanak fizetésük 30%-áról a cég biztos újraindításának megalapozása érdekében.

Ennél is jobb hír viszont, hogy a napokban kikerült a hivatalos első negyedéves jelentés: 18%-kal emelkedett meg a Tesla részvények ára a piaczárás után, miután kiderült, hogy 88.400 autót szállított le az első negyedévben. Hozzá kell tenni, hogy a szakértők 78.100 darab járművet becsültek! Ez egy újabb pont a Tesla-nak. Nem az első és nem is az utolsó!

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.portfolio.hu
www.time.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.