A Geely jelenleg még nem tervezte meg elektromos autóflottáját. Az aktuális modellcsaládban az a két jármű, mely jelentős sikereket ért el a piacon, a Coolray és a közelgő Azkara. Hamarosan azonban az érdeklődő ügyfelek sokkal több lehetőség közül választhatnak, mivel úgy tűnik, hogy az autógyártó bővíti kínálatát három új hibrid járművel.

A szóban forgó három közelgő Geely jármű tartalmaz egy crossover-t, egy MPV-t ​​és egy szedánt. Hozzátennénk, hogy ez azt jelenti, hogy a vállalat elsőként jelent be az országban egy hibrid szedán érkezését. Egyenlőre csak egy “coming soon” felirat látható a vállalat hivatalos oldalán, viszont pár dolog kiderült már a közelgő modellekről.

Az első MPV jármű nagyon hasonlítani fog a Geely korábban piacra dobott Jia Ji 7 üléses modelljéhez. Ha ez igaz, akkor egy 58 V-os hibrid autóra számíthatunk, mely egy 1,5 literes turbó motorral lesz ellátva.

Geely Jia Ji

Geely Jia Ji

A második modell, a szedán, a Geely Binrui-hoz hasonló szintén hibrid jármű lesz. A különbség, hogy ez az autó sokkal sportosabb külsővel fog rendelkezni és inkább a pénztárca barátabb hibridek közé fogják besorolni. Kínában a Binrui három különböző motorral érkezett a piacra, így valószínűnek tartjuk, hogy ennek a modellnek is lesz majd legalább egy nagyobb hatótávolsággal rendelkező változata.

Geely Binrui

Geely Binrui

Végül a rejtélyes crossover, mely a hírek szerint a Geely Haoyue nagy teljesítményű terepjárójához fog hasonlítani. Ha ez igaz, akkor egy majdnem 2 m magas, 5 m hosszú hibrid terepjárót fogunk kapni, ami megfelel egy nagyobb Land Rover-nek. Figyelembe véve a Coolray eladásait, valószínűleg egy nagyobb teljesítményű SUV-t kell alkotnia a vállalatnak, hogy Geely megszerezze a piaci dominanciát a hibrid SUV-k terén az országban.

Geely Haoyue

Geely Haoyue

A vállalat még az idén bemutatja a járműveket, viszont hivatalos közleményük szerint ez csak az év vége fele, vagyis a koronavírus okozta helyzet lejárta után fog megtörténni. Reméljük, addig több információt is megkapunk ezekről az új hibridekről.

Az elektromos terepjárók egyik nagy versenyzője, a Rivian:

Képek és információk forrása:
www.autoindustriya.com
www.autodevot.com
www.paultan.org
www.natuerlich-naturkost.com
www.elfnet.hu

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.