Mindig érdeklődve olvassuk a magyar és külföldi oldalakat, hogy hátha rábukkanunk valami érdekességre az elektromos autókkal kapcsolatban. Szerencsére ez egy olyan terület, ahol nem is ér minket csalódás, hiszen szinte minden napra jut valami érdekes, már-már hihetetlennek tűnő újdonság, vagy esemény. Most talán még ezek közül is kiemelkedik a Bertone bejelentése.
A kritikák

Mivel az elektromos autók fejlődése és létezése eléggé megosztó az emberek körében, ezért számos kritika is éri azoktól, akik nem kedvelik ezeket az autókat. Lehet itt beszélni akár a töltőállomásokról, bár hihetetlen fejlődés megy végbe mind hazánkban, mind szomszédos országokban. 

A másik jellemző kritika az autó hangja és sebessége. Nos, az hogy az autónak milyen a hangja, számunkra most másodlagos, viszont a sebesség tekintetében rendkívül érdekes hírt találtunk.

350 km/h?

Korábban legendásnak számított az olasz Bertone az autógyártók között, de mostanában fogalmazzunk úgy, hogy kiesett a pikszisből. Viszont ha most terveiket valóra váltják (és miért ne?), akkor ismét a legnagyobbak között fogják emlegetni őket. Igaz, utoljára 2012-ben jöttek ki új autóval (Nuccio), de lehet, hogy erre a nagy dobásra vártak.

Bertone 2012

Bertone Nuccio

Terveik szerint ugyanis olyan elektromos autót gyártanak, amely akár 350 km/órás sebességet is el tud érni majd. A modelljük neve BBS GT lesz. A BBS, a Batters Swap System-et jelöli, amely arra utal, hogy egy akkumulátor csere nagyjából 3 percig tartana, és így gyorsítanák fel (tegyük hozzá nagyon) a feltöltést.

A BBS GT CUBE várhatóan 2,2 másodperc alatt érné el a 100 km/órát (ez jobb gyorsulás, mint az elektromos Corvette-é), amihez nagyjából 800 lóerő teljesítményre van szükség. Embert próbáló feladat, és izgatottan várjuk.

Elektromos Bertone

Bertone BBS GT

Igazság szerint a normál autóknál is (legalábbis egyes típusoknál) elérhető olyan sebesség, amelyet nem tudunk kihasználni, de miért ne lehetne ez így egy elektromos autónál is? Ami viszont egyértelmű ebből a hírből, hogy nincs olyan cég, aki ne látna fantáziát az elektromos autózásban. Tegyünk így mi is. Járjunk elektromos autóval, gondolkodjunk a részvényvételek opcióján! Ne maradjunk le a lehetőségről!

Képek forrása:

www.autoblog.com

www.motorauthority.com

autodesignmagazine.com

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.