Ilyen lenne a jövőbeli elektromos autó?

By 2019-08-02 február 5th, 2020 Érdekességek
A futurisztikus járművek kiléte nagyon érdekes téma a mai világban. Mindenki kíváncsi, hogy vajon mikor fognak elkezdeni repülni az autók, mikor fognak teljesen maguktól vezetni vagy mikor jön el az ideje, hogy egy gépjármű akár 1000 kilométert is meg tudjon tenni egyetlen tankolással vagy töltéssel. A Human Horizons nevezetű cég most elhozta saját elképzelését a jövőbeli elektromos autókról.

Bár ez egyenlőre csak egy tervben lévő projekt, azért a vállalat már mindent elmondott a járműről amire számíthatunk. A Concept H (H az a hipervelocitás) egy 3 üléses, 800 V-os , 1000 km hatótávú elektromos jármű lesz majd a közel jövőben a tervek szerint, melyet 0-100%-ra alig 15 perc alatt képesek leszünk feltölteni. A jármű mind a 4 kerekén 1-1 motor helyezkedik el, melyeknek összteljesítménye 6000 Nm-lesz és mindegyik különállóan tud majd mozogni. A tervek és elképzelések szerint az autó képes lesz így oldalasan manőverezni akár a legnagyobb forgalomban.

A jármű hivatalos videója:

Az autó beltéri kialakítása lehetővé teszi, hogy bármelyik ülésből át tudjuk venni a vezetést a jármű felett. Ezen felül a belső térben szabadon állíthatjuk, hogy a hatalmas monitoron, mely befedi szinte az egész kocsiplafont, milyen környezeti látványosság (csillagok, vízesés, még a Mars is) látszódjon. Ráadásul minden üveg kedvünkre sötétíthető, ha esetleg aludni szeretnénk egy jót, mivel az autó teljesen önvezető lesz.

Concept H

A vállalat jelenleg még nem adott ki információt, hogy mikor jön a jármű a piacra vagy, hogy egyáltalán sorozatgyártású darab lesz-e. Talán ez az első jármű a BMW Vision után, mely tényleg elképzelhetetlenül jövőbeli hangulatot kelt az emberben, viszont mégis elmondhatjuk, hogy ez az autózás jövője.

Képek és információ forrása:
www.insideevs.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.