Skip to main content

A Tesla először lecsökkentette a Model 3 széria árát, majd megkapta az USA adójóváírását minden elektromos járművére. Ez elég volt a cég számára, hogy árháborút indítson, ami most tovább folytatódik Európa területén.

A Tesla a napokban bejelentette, hogy csaknem 5000 dollárral csökkentette járműveinek árait az USA-ban,  és a népszerű Model Y és Model 3 árait is ilyen szinten fogja csökkenteni nemsokára Európában. A források szerint a Tesla árcsökkentései már Szingapúrba és Izraelbe is eljutottak.

Összességében Európa területén egy nagyjából 10%-os árcsökkentést jelent ez az új akció. Alig egy év telt el azóta, hogy a cégnek radikálisan növelnie kellett járműveinek árait, viszont 2022 végére már képes volt normalizálni a helyzetet.

Tesla Model Y

Tesla Model Y

Sokan úgy gondolták, hogy a Tesla nehézségekkel küzd, vagy keresleti problémákkal néz szembe. Rengeteg iparági szakértő rossz ötletnek tartotta az árcsökkentést, viszont most kivétel nélkül mindenki úgy látja, hogy a Tesla igazi veszély lett az egész autóipart nézve.

A Tesla megközelítőleg 5-10%-kal csökkentette gépeinek árait szerte a világon, kivéve Izraelt, ahol a Model 3 akár 25%-os csökkenésen is keresztül mehet.

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot →

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.