Skip to main content

Németország legtöbb haza márkája már csak tisztán elektromos járművekben gondolkodik, így nem meglepő, hogy az EV-K szinte minden hónapban rekordot döntenek. 

Júliusban az új személygépkocsik regisztrációja Németországban 18 százalékkal, 243.000-re nőtt az előző év azonos időszakához képest. 2023 első hét hónapjában 1.6 millió új autót regisztráltak, ami 13,6 százalékkal több, mint egy évvel korábban.

Eközben a plug-in elektromos autók szegmense tovább bővült, annak ellenére, hogy idén csak az akkumulátoros elektromos autók értéke növekedett radikálisan. 

Júliusban az új plug-in elektromos autók regisztrációja 63.000 volt, ami 20 százalékkal több, mint egy évvel korábban és a teljes mennyiség 25,9 százaléka.

A tisztán elektromos autók regisztrációja 49.000 volt, ami 69 százalékos növekedés éves szinten. Nem mellesleg ez elegendő volt a piac 20 százalékának megszerzéséhez, szemben az egy évvel ezelőtti 14 százalékkal. Ez a legmagasabb BEV részesedés ebben az évben Németországban.

Volkswagen ID.4

Volkswagen ID.4

Ami viszont váratlan hír, hogy júliusban három német márka – a Volkswagen, a Mercedes-Benz és a BMW – regisztrálta a legtöbb új  EV-t. A Tesla csak a negyedik lett a rangsorban, a BEV-regisztrációt tekintve pedig a második a Volkswagen mögött. A Mercedes-Benz továbbra is a PHEV-k királya.

Nem gondoltuk volna, hogy a Volkswagen már az év közepén megelőzi a Teslát a versenyben a német piacon, már csak az a kérdés, hogy tudja-e tartani ezt a tempót az év végéig. A Volkswagen ID.4 dominánsan, 4000 darabbal áll az első helyen az értékesítési rangsorban, míg Európa legsikeresebb e-autója, a Model Y csak a harmadik helyet foglalhatta most el. 

Éves összesítésben a Tesla Model Y még mindig a legsikeresebb márka az országban, viszont a VW ID.4 egyre gyorsabban zárkózik fel. Kíváncsian várjuk mi is lesz az állás az év végén. 

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com

Így profitálj az elektromos autók terjedéséből,
Osztrák állami garanciával!
Vegye fel velünk a kapcsolatot → 

 

elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.