Skip to main content

A Tesla Battery Day igen sok meglepetést hozott. Elon Musk bejelentette, hogy új lítium akkumulátor technológia készül, a termelést is reformálni fogják, illetve érkezik az első 1 millió mérföldes akkumulátor. Persze nem maradhatott el az „új” Model bejelentése, ami nem más, mint a Tesla Model S Plaid verziója.

Már régebben megemlítette a vállalat, hogy szeretnék régi modelljeiket felturbózni, hogy megfeleljenek a Model 3 által kikövezett útnak. Elsőként a Model S került újításra, mely kapott egy nagyobb, három motoros akkumulátort. Teljesítmény szempontjából az autó 321 km/órás sebességre lesz képes, és több, mint 800 kilométert tud majd megtenni egyetlen töltéssel.

Model S Plaid

A Model S Plaid már hivatalosan előrendelhető a Tesla oldalán

A három motoros összkerékhajtás alig 2 másodperc alatt képes az autót 0-100 km/órára repíteni. Ez olyan szuper kocsikkal vetekszik, mint az új Rimac.

A Model S Plaid piaci induló ára 136.000 dollár, ami átszámolva kicsivel több, mint 45 millió forint. Érdekes, hogy a vállalat olcsóbb árat szabott ki, mint a rivális Lucid Air Dream version, ami hasonló teljesítménnyel, de 169.000 dolláros áron indul a piacon. Mindkét jármű 2021-ben jelenik meg.

A Tesla rivális Lucid Air

Képek és információk forrása:
www.insideevs.com
www.tesla.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.