Itt az első elektromos Dacia

Dacia
Egyre szűkül az a bizonyos ”kizárólag hagyományos autókat gyártó márkák” köre. Pár hónap alatt olyan márkák álltak be a sorba, mint a Suzuki, saját elektromos motorjával, vagy a csúcsautó, a Koenigsegg Gemera. Most egy igen családbarát autókat gyártó cég kezdte meg útját az elektromos autók világába, a Dacia. Lássuk is, mit tartogat az első, teljesen elektromos modelljük.

A Dacia-nak igen sok gondja akadt az elmúlt évben, mivel az Uniós szén-dioxid-kibocsátási korlátozások pont azokat az egyszerű megoldásokat korlátozzák le, melyek igen előnyösek voltak a márka számára, hogy költséghatékonyan tudjanak gyártani járműveket. Most úgy néz ki, nincs más választásuk, be kell valamivel törni az e-mobility világába.

Dacia Spring Electric

A Spring Electric névre hallgató jármű külsőre igen ismerősen festhet. Dizájnja szinte teljesen olyan, mint a Renault K-ZE, mely szintén egy igen biztató elektromos mini SUV. A különbség (egyenlőre), hogy a Renault autója csak Kínában, míg a Dacia Európában fog megjelenni.

Teljesítmény szempontjából nem sok mindent árult el a vállalat. A hírek alapján közel azonos lesz az említett Renault-hoz, azaz 270 km-es hatótáv, 44 lóerő és 26,8 kWh-s akkumulátor. Reméljük, hogy az ára is egyezni fog, azaz alig 3 millió forint körül érkezik a piacra a jövő évben.

Képek és információk forrása:
www.totalcar.hu
www.forbes.com
elektromos-autozas.hu

elektromos-autozas.hu

További elektromos autós hírekért, információkért kövess minket a FACEBOOK és INSTAGRAM oldalon.